Bulut bilişimi, bilgisayarlar ve diğer cihazlar için, istendiği zaman kullanılabilen, paylaşımlı veri işleme, depolama, hesaplama gibi yüksek işlem gücüne sahip internet tabanlı konfigüre edilebilir bilişim hizmetlerinin genel adıdır.
Disklerinizde depolanan verilerin internet ortamında sanal sunucularda saklanması ve istenildiği gibi online ortamda dağıtılması ve paylaşılmasıdır.
Bulut bilişiminin 4 çeşidi vardır.
Genel Bulut (Public Cloud: İnternet üzerindeki sunucular ile kurulan bir bulut teknolojisi. Bu modele örnek olarak, elektronik postalar gösterilebilir.
Özel Bulut (Private Cloud): Bilgilerine önem veren şirketlerin tercih ettiği bir bulut teknolojisidir. Tüm bilgiler kurucunun elinin altındadır ve erişim güvenliği ve gizliliği en üst seviyededir.
Melez Bulut (Hybrid Cloud): Genel ve özel Bulut Bilişimi’nin birleşiminden ortaya çıkan bulut teknolojisidir. Şirketlerin hacmine ve taleplerine göre birleşim oranlarında farklılıklar görülebiliyor.
Topluluk Bulut (Community Cloud): Birkaç şirket ile ortak kullanılan hizmetleri barındıran bulut teknolojisidir. Topluluk Bulut’a dahil olan şirketler, uygulama ve verilere erişebilmektedir.
“Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı” hizmetleri; firmanızın hedeflerine ulaşmak için kullanacağı bilgi teknolojileri altyapılarının; performanslı, sürekli, yönetilebilir, geliştirilebilir ve uygun maliyetli olarak planlanıp yapılandırma sürecinin tamamını yönetir.
IT Danışmanlık hizmetlerimiz ile şirketinizin, bilişim altyapısı analiz edilir, varsa, darboğazlar belirlenir ve raporlanır. IT Danışmanlarımızın hazırladığı bu analiz raporları ile ihtiyaçlarınız belirlenir ve şirketinize en uygun donanım ya da yazılım alt yapısı önerinize sunulur. Çözüm ve uygulama aşamasında ise deneyimli teknik ekibimiz tarafından hizmetiniz en iyi şekilde sizlere sunulur.
İşletim sistemleri, depolama aygıtları ya da ağ kaynaklarından herhangi birinin aslını kurmak yerine onları sanal olarak kurmaktır.
Günümüzde sanallaştırmayı küçük şirketlerden, büyük şirketlere hatta evlerimizde bile sıkça görür olduk.
Sanallaştırma sunucunuzun fiziksel kaynalarına en verimli şekilde ulaşarak kullanmanıza olanak verir.
IT’de sanallaştırmanın başlıca kullanıldığı üç alan şunlardır:
*Ağ sanallaştırması; ağdaki uygun kaynakların, uygun bandwidth’lerin herbiri birbirinden bağımsız ve belli bir sunucuya ya da aygıta atanmış kanallara taksim edilerek bir araya getirilmesi metodudur. Sanallaştırmadaki mantık, tıpkı bölümlere ayrılmış sürücünüzün dosyaları daha kolay yönetmesindeki gibi, ağın yönetilebilir bölümlere ayrılarak gerçek karmaşıklığının gizlenmesidir.
*Yedekleme sanallaştırması; merkezi konsoldan yönetilen tek bir depolama aygıtıymış gibi görünen birçok ağ depolama aygıtının fiziksel yedekleme ile birleştirilmesidir.
*Sunucu sanallaştırması; bireysel sunucuların, işletim sistemlerinin ve işlemcilerin numaralar ve kimlik bilgileri gibi sunucu verilerini, sunucunun kullanıcılarına karşı maskelemektir. Buradaki amaç; artan kaynakların paylaşımı, kullanımı ve kapasitenin sonradan arttırılacak şekilde korunmasını sağlarken kullanıcının, sunucudaki karmaşık ayrıntıları bilmesi ve sunucuyu yönetmesini önlemektir.
Elektronik ortamda saklanan her türlü bilginin, bir şekilde kayıp edilmemesi için(kullanıcı hatası, arıza, yangın, deprem vs.) belli bir yedekleme planının olması gerekmektedir.. Bu konuda kurum yada kuruluşun faaliyet alanına göre, yedeklenecek verinin büyüklüğü, yedekleme periyodu gibi aşamalar gözden geçirilerek yedekleme planı oluşturulmakta, yedekleme için en uygun ortam tespit edilip temin edilmekte ve uygulamaya geçirilmektedir.
Olası bir felaketin mümkün olan en az kayıpla atlatılması, vakit ve iş kaybının önüne geçilmesi en önemli hedef olmalıdır. Herhangi bir yatırım ve bakım maliyeti yapmanıza gerek kalmadan, işletmenizi her türlü duruma hazırlıyoruz.
Sektör bağımsız tüm işletmeler için deneyimli kadromuzla teknik destek hizmeti vermekteyiz. İşletme alt yapınızın oluşturulması sonrası güvenlik duvarı, ağ, sunucu, depolama ve servislerin 7/24 esasına uygun çalışacak şekilde kurulum ve konfigürasyonlarını yapıyoruz. Sistemlerin monitör edilip güncel tutulmasının yanında tüm son kullanıcı ihtiyaçları için de uzaktan ve yerinizde hizmet veriyoruz.